In navolging op het vorige blog ‘Ben jij aantrekkelijk?’ zoomen we in dit blog wat dieper in op de mogelijkheden die employer branding, oftewel een werknemers-strategie, kan bieden om je doelen te bereiken.

Je hebt voor je onderneming een missie en visie geformuleerd. Duidelijke waarden benoemd die je als bedrijf wilt uitstralen. Je hebt heldere doelen die je wilt realiseren. Je hebt dit ook met iedereen binnen je organisatie gedeeld. Toch constateer je nu, enige tijd later dat het in de praktijk niet altijd zo wordt uitgevoerd als op papier bedacht. Je merkt dat je klanten je zo niet zien of wellicht heb je zelfs verloop onder je (trouwe) klanten. Herkenbaar?

Je worstelt met vragen als: Hoe zorg ik ervoor dat huidige medewerkers de bedrijfsfilosofie uit gaan dragen? Hoe zorg ik ervoor dat onze positionering bijdraagt aan het bereiken van onze doelen, aan het realiseren van een hogere omzet? Heb ik wel de juiste medewerkers? Hoe zorg ik dat de continuïteit van mijn onderneming geborgd blijft, nu en in de toekomst?
Je wilt ten slotte je concurrenten voorblijven en je bedrijf laten groeien.

Je weet waar je naar toe wilt met je bedrijf. Nu nog de rest van de organisatie aangehaakt krijgen. Klanttevredenheid begint echt intern. Ontwikkel een employer branding strategie. Je merk is een belofte en het begint met mensen die die belofte waarmaken. ‘If you get the inside right, the outside will fall into place”, aldus Eckhart Toll.

Gebruik je bedrijfsfilosofie (misse, visie, doelen, strategie) als basis om een medewerkersstrategie te ontwikkelen. Je formuleert wat jij je medewerkers te bieden hebt en krijgt inzicht dit overeenstemt met de behoefte van je medewerkers. Je ontdekt ook welke toekomstige medewerkers je aan wilt trekken en welk type medewerker nodig is om bepaalde doelgroepen naar tevredenheid te bedienen. Ontwikkel een employer brand dat je uniek en onderscheidend maakt ten opzichte van je concurrenten. Medewerkers die zich thuis voelen bij je organisatie, die verbinden zich onder meer voor langere tijd aan je bedrijf, presteren goed, zijn productief, bewegen mee met en springen in op de snel veranderende markt. Die medewerkers dragen ook positief bij aan een prettige teamspirit.
Zodra je medewerkers op de juiste wijze betrokken zijn, met jou naar een gezamenlijk doel toewerken en weten wat ze zelf bij kunnen dragen aan het bereiken van de bedrijfsdoelen, dan zorgen deze medewerkers uiteindelijk ook voor tevreden klanten.

Het vergt tijd om deze strategie op te stellen en te optimaliseren. Zorg ervoor dat je objectief inzicht krijgt in je interne organisatie. Stem de strategie af op je bedrijfsfilosofie en zorg voor draagvlak op alle organisatieniveaus. Stel jezelf , maar vooral ook je medewerkers en klanten, eens vragen als:
•Wat bied ik medewerkers?
•Wat willen medewerkers werkelijk?
•Hoe dragen medewerkers de cultuur uit?
•Hoe wil ik dat medewerkers ons bedrijf uitdragen?
•Wat kan iedere individuele medewerker aan de gezamenlijke doelstellingen bijdragen?
•Hoe ervaren onze klanten ons op dit moment?

Het belangrijkste aandachtspunt bij het hele proces: communiceer continu,
pro- actief en luister goed. Formuleer vanuit een gedragen identiteit een heldere medewerkerspropositie (Employer Value Proposition).
Communicatie is een onderschat middel, maar het meest effectieve dat een bedrijf in kan zetten om de perceptie bij de doelgroep te beïnvloeden. Ga zelf actief de dialoog aan.

Kortom: investeer tijd in medewerkerscommunicatie oftewel employer branding. Organiseer de dialoog. Onderscheid je en wordt aantrekkelijk(er). Borg zo de continuïteit van je bedrijf en vergroot je concurrentievoordeel. Investeer in je medewerkers, maak ze tot ambassadeur en werf zo juiste en bijpassende toekomstige werknemers! Mensen maken het verschil!

Hoe ga jij het verschil maken?

Mocht je een keer willen sparren over employer branding of de optimalisatie-kansen binnen jouw organisatie? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend, contact met me op.

Monique Thijssen | Mothiev
06- 1508 0052