Ken je dat?

Je bent oprecht in gesprek met iemand. Je deelt wat speelt in je leven. Opeens bekruipt je het gevoel dat jij alleen oprecht in dat gesprek zit…. Het gevoel dat de ander in gesprek met je is zonder oprechte betrokkenheid. Zonder oprecht naar je luisteren. Zonder je te zien.

Jij deelt vanuit je gevoel wat je bezighoudt, de ander is met de aandacht overduidelijk bij iets anders. Het roept allerlei emoties op. Je voelt misschien wel ergernis, frustratie of verdriet. Je voelt je niet serieus genomen of voelt je eenzaam.

Regelmatig komt dit aan bod in gesprekken met mensen. Het is van alledag. Het gebeurt in werkrelaties als ook in privésituaties. Zowel kinderen als volwassenen reflecteren zulke ervaringen. Ook thema’s als gelijkwaardigheid, miscommunicatie Vaak vormt dit een onderdeel van de issues die ontstaan in de onderlinge relaties.

Je wilt simpelweg worden gehoord én begrepen. Dat degene waar je mee in gesprek bent je serieus neemt.

Een ander hoeft je niet te zeggen wat te doen of te laten. Over het algemeen weet ieder individu, jong of oud, diep van binnen heus wel wat de goede keuze is. Soms wil je simpelweg je hart luchten. Inzichten reflecteren. Processen optimaliseren. Vul maar in.

Luisteren is vaak voldoende. Erkenning. Worstel je echt met een lastig issue dan is meedenken in scenario’s misschien wel wenselijk. De situatie belichten vanuit meerdere perspectieven. Er zijn ook mensen die het helpt om de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur te hebben’.

Een troost: iedereen maakt het vroeg of laat in z’n leven mee. In werkrelaties, in privérelaties. Op het moment dat je je er bewust van wordt, dan leer je ervan.

Het enige dat je wilt is worden gehoord én gezien, toch?

Bel mij gerust als je behoefte hebt om je hart te luchten of wilt reflecteren. Ik ben bereikbaar op 06-15080052.