Veel familiebedrijven maken een forse groei door of worstelen met continuïteitsvraagstukken. Knelpunten die eigenaren dan ervaren zijn bijvoorbeeld:
te weinig uren in een dag om hun werk te doen
– veel tijd verlies met ‘brandjes blussen’ in hun organisatie
– het gevoel dat ze alles zelf moeten oplossen. 

Mothiev begeleidt ze bij het oplossen van deze of soortgelijke knelpunten en het optimaliseren van de organisatie, zodat de rust terugkeert en de eigenaar weer tijd heeft om te doen waar hij of zij goed in is: te ondernemen! 

De duur, kosten en belasting van een verbeter- of optimalisatietraject is afhankelijke van het specifieke vraagstuk,  maar ook van de inspanning die eigenaren en hun organisatie zelf leveren.

Gun jij jezelf en toekomstige generaties naast een financieel ook een organisatorisch gezond en toekomstbestendig bedrijf?  Bekijk dan eens onze diensten:

MAATWERK TRAJECT
Vaak maken we een maatwerkvoorstel, afgestemd op het desbetreffende vraagstuk, budget en passend bij de authenticiteit van het familiebedrijf,  bij de waarden en werkwijzen. De methodieken zijn pragmatisch, bieden inzicht, brengen focus aan. Ze leveren meetbare, kwalitatieve en kwantitatieve, resultaten op.

Een traject begint altijd met een inzicht-scan, zodat de knelpunten, maar ook de goede elementen binnen de organisatie zichtbaar worden. Vervolgens bekijken we samen wie welke stappen moet ondernemen om tot een optimaal resultaat voor de organisatie te komen. Regelmatig constateren we dat kleine veranderingen binnen organisaties voldoende zijn om effectiever en efficiënter te werken en dus een hoger rendement te behalen. 

PROCESCONSULTATIE
U worstelt met een vraag en wilt simpelweg een uur spiegelen om te komen tot nieuw inzicht. Dat kan ook bij Mothiev. Een uur kan voldoende zijn zelf weer verder te kunnen met uw organisatie.

INZICHT SCAN
Deze biedt op een vijftal thema’s inzicht hoe de organisatie ervoor staat. Er worden twee inzicht afspraken ingepland van circa twee uur per afspraak. De bevindingen ontvangt u vervolgens op per email verwerkt in een kort document, met daarbij de organisatorische of communicatieve aandachtspunten.

SPIEGEL ABONNEMENT
Een abonnement kunt u kiezen voor 10, 20 of 40 uur per jaar. U krijgt 5% korting op ons reguliere uurtarief. Deze uren kunt u gedurende een jaar naar eigen behoefte met Mothiev inplannen. Wij streven ernaar u binnen een week in te plannen in onze agenda.

Ervaart u zelf knelpunten door groei of worstelt u met een continuïteitsvraagstuk?  Wij luisteren graag naar uw verhaal! Stuur geheel vrijblijvend een e-mail naar info@mothiev.nl of bel naar 06-1508 0052 voor een kennismakingsgesprek.

Lees hier meer over de expertise en competenties die Mothiev biedt.