_Monique Thijssen _Mothiev

Mothiev is in 2010 opgericht door Monique Thijssen. Zij is opgegroeid in een familiebedrijf in de tuinbouw. Alle facetten waar een familiebedrijf mee te kampen krijgt, heeft zij persoonlijk ervaren.  Issues als organisatiegroei,  betrokkenheid van medewerkers vergroten, aansturing, keuzes maken, balans vinden tussen werk en privé en familie issues bespreekbaar maken waren aan de orde van de dag.

Vervolgens heeft zij ruime ervaring opgedaan als manager. Zij is jarenlang organisatorisch actief geweest in de topsport. Spin in het spreekwoordelijke web, waarbij er met een team van mensen grootschalige topsport- evenementen werden gerealiseerd.  Elementen waar het om draaide: organiseren, motiveren, betrokkenheid, samenwerking, verbinden, marketing en communicatie. Uiteraard met een integrale aanpak. De laatste jaren is ze actief bezig met het positioneren van, en communiceren voor diverse bedrijven en organisaties. Zowel profit als non-profit organisaties. Verwachting management, interactie, weloverwogen kiezen, visie en strategie ontwikkelen zijn enkele kernwoorden.

Organisatieperikelen fascineren Monique al van jongs af aan. Zij ziet altijd kansen om organisaties en hun prestaties te optimaliseren. Om ze een perspectief te bieden. Vaak zijn kleine aanpassingen of bewustwording al voldoende.  Alle opgedane ervaring zet zij nu in om familiebedrijven in diverse sectoren,met het accent op agro en food, in Zuidoost Nederland te adviseren. Ze begeleidt organisaties over hoe ze effectiever en efficiënter  kunnen werken, met gemotiveerde medewerkers, om op langere termijn een hoger rendement te behalen. De vragen komen veelal voor uit specifieke vraagstukken als organisatiegroei, continuïteit en de balans vinden tussen werk en privé. De focus komt weer op de corebusiness te liggen en dus op geld verdienen. De rust keert terug binnen het bedrijf.

Kwaliteit en het meest effectieve resultaat daar gaat Mothiev voor. Gericht op een lange termijn samenwerking.  Vertrouwelijkheid is voor Mothiev een vanzelfsprekendheid. Hoe? Door een integrale benadering en een transparante, persoonlijke en pragmatische werkwijze. Het draait om inzicht, verbinden, keuzes maken en kansen benutten. Verwachtingen managen.  Met een optimale betrokkenheid en inzet van uw medewerkers. Zij zijn immers het kapitaal van ieder bedrijf.

Uw doel is de drijfveer van Mothiev.